Lastenteatteri Tammenterho       Lastenkirkko Tammenterho
Lastenteatteri tammenterho

Roihuvuoren seurakuntaan perustettiin lastenteatteri Tammenterho

Teatteri Tammenterho keskittyy lapsille, varhaisnuorille ja perheille suunnattujen näytelmien tuottamiseen ja esittämiseen. Teatteri Tammenterhon kotipaikka on Tammisalon kirkko. Esityksiä voidaan viedä myös kouluihin, päiväkoteihin ja muihin kirkkoihin. Toimintaa on käynnistämässä kolmihenkinen tiimi: käsikirjoittaja Anna-Mari Kaskinen, tanssija- koreografi Sari Perttu ja teatteriohjaaja Antti Sevanto..

Tammenterhon tarina

Teatteri Tammenterhon ensimmäinen näytelmä on Tammenterhon tarina. Sen ensi-ilta on Tammisalon kirkon 45-vuotisjuhlissa 13.2.2011. Se kertoo yksinäisestä tammenterhosta, joka on tuulen mukana ajautunut keskelle metsää. Se ei itsekään tiedä, kuka se on. Jotkut eläimet luulevat sitä linnunmunaksi tai etanaksi. Toiset väittävät sitä kiveksi eivätkä usko että siitä koskaan voi tulla yhtään mitään. Vasta orava tunnistaa sen todellisen olemuksen. Kun tammenterho pääsee oikeaan kasvuympäristöön, siitä kasvaa lopulta suuri, tuuhea puu, joka antaa suojan monille metsän eläimille. Näytelmässä käsitellään hienovaraisesti lapsen itsetunnon löytymistä, kiusaamista ja ystävyyden merkitystä. Siinä korostetaan jokaisen ainutlaatuisuutta Jumalan luomana yksilönä, jolla on oma paikkansa ja tehtävänsä suuressa kokonaisuudessa. Näytelmä liittyy vuoden 2011 yhteisvastuun teemaan, joka lasten ja nuorten yksinäisyyden torjuminen.

Näytelmän ensi-ilta on Tammisalon kirkon 45-vuotisjuhlassa 13.2. Sitä seuraavalla viikolla esityksiä järjestetään seurakunnan lapsiryhmille ja koululaisille. Toinen esitysviikko on 14.-19.3.

Linkkilista

Esitykset